De herfst is weer in volle gang en dat betekent dat het tijd is voor warme, hartige maaltijden om ons op te warmen. Een van mijn favoriete herfstgerechten is romige pompoensoep met spekjes. Deze heerlijke soep is comfortfood op zijn best!
Ingrediënten
Voor de romige pompoensoep met spekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 grote pompoen
- 200 gram spekjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Volg onderstaande stappen om de romige pompoensoep met spekjes te bereiden:
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Bak de spekjes goudbruin en haal ze uit de pan. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan waarin de spekjes gebakken zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze kort mee. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de pompoen zacht is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
- Voeg de room toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige pompoensoep met spekjes in kommen en garneer met de gebakken spekjes.
Genieten van herfstige smaken
De romige pompoensoep met spekjes is een echte traktatie tijdens de herfstmaanden. De combinatie van zoete pompoen, hartige spekjes en romige room zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Deze soep is perfect als voorgerecht of als hoofdgerecht met een versgebakken brood erbij.
Wil je zelf de romige pompoensoep met spekjes maken? Klik dan hier.
Probeer dit recept eens uit en laat me weten wat je ervan vindt. Eet smakelijk!
Bron: Rumeurs.nl